Kalibratie van 
Manometers

Kalibratie van Manometers

Kalibratie Centrum Nederland kalibreert analoge manometers, digitale manometers en vacuümmeters. Tot maximaal 700 Bar worden manometers gekalibreerd in eigen huis.

Analoge manometers of digitale manometers zijn meters die zuiver afleesbaar dienen te zijn. Als er leidingen of ketels onder druk staan dan wil je wel zeker weten dat de naald de juiste druk aangeeft om daarop te vertrouwen. Kan je dat niet dan worden er mogelijk foute handelingen gedaan of er gebeuren grote ongelukken. Kalibratie Centrum Nederland heeft de mogelijkheid om de analoge en digitale meters te kalibreren tot en met 700 Bar. Onze meetstandaard wordt jaarlijks extern gekalibreerd in België.

Hoe werkt het kalibreren van Manometers?

Wij werken volgens ISO9001 en bij binnenkomst wordt het item eerst ingeboekt en uniek genummerd. In ons software systeem TB-Plus wordt een order aangemaakt om het hele traject te volgen, van binnenkomst tot de factuur. Bij het kalibreren van een manometer zal deze eerst op temperatuur moeten komen alvorens de kalibratie kan worden begonnen. Alle gegevens worden genoteerd, van de omgevingstemperatuur tot de relatieve vochtigheid. Daarna wordt de werkinstructie er bij gezocht en de fabrieksspecificaties. Pas dan kan de echte kalibratie beginnen, waarbij de manometer wordt vergeleken met de hogere meetstandaard. Als alle gegevens zijn geregistreerd dan wordt het certificaat via de site zichtbaar gemaakt. www.kalibratiecentrum.nl.

Kalibreren van manometers? Bel Kalibratie Centrum Nederland! 085-2220500

Kalibreren van
Manometers?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bel onsMail ons