Kalibratie van 
Momentsleutels

Kalibratie van Momentsleutels

Kalibratie Centrum Nederland kalibreer van momentschroevendraaier tot momentsleutel. Van 0 tot 1.100 Nm.

De momentschroevendraaier of momentsleutel wordt gebruikt om een verbinding vast te zetten met een vooraf bepaalde kracht. Deze kracht wordt vaak door de fabrikant gespecificeerd en deze geeft daar een bepaalde garantie op. De gebruiker van b.v. de momentsleutel dient er op te kunnen vertrouwen dat de sleutel of schroevendraaier precies dat moment toepast.

Kalibratie Centrum Nederland kan dat vertrouwen afgeven door de momentsleutel of momentschroevendraaier te kalibreren. Hierbij gebruiken we de mechanische testbank van Stahlwille om nauwkeurig de sleutel vast te kunnen zetten. Dankzij deze testbank is onder andere gewaarborgd dat conform DIN en ISO 6789 (voor klikkende momentsleutels vanaf 25% van de uiteindelijke moment-eindwaarde) de kracht langzaam en constant binnen 0,5 tot 4 seconden wordt overgebracht. Deze test wordt ook op 60% en op 100% uitgevoerd.

Kalibratie Centrum Nederland heeft twee kalibratiebanken van Stahlwille. Eén in het Kalibratie Centrum en één in de mobiele kalibratiewagen die geheel geconditioneerd is.

Kalibratie Centrum Nederland heeft de krachtmomenten verdeelt in 4 groepen:

  • Draaimomentschroevendraaiers
  • Momentsleutels “Klein” van 0-400 Nm
  • Momentsleutels “Middel” van 400-800 Nm
  • Momentsleutels “Groot” van 800-1100 Nm

Reparatie en Justeren van Momentsleutels

Als het draaimoment niet binnen de 3% valt dan kan deze momentsleutel of momentschroevendraaier mogelijk hersteld worden. Dit herstellen noemt men Justeren. Mocht dit onverhoopt grote kosten met zich meebrengen, wordt eerst een prijsopgave verstrekt.

Kalibreren van momentsleutels? Bel Kalibratie Centrum Nederland! 085-2220500

Kalibreren van
Momentsleutels?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bel onsMail ons