Kalibratie van 
Gasdetectie middelen

Kalibratie van Gasdetectie middelen

Kalibratie Centrum Nederland kalibreert rookgastesters en van Single gastesters tot Multi monitoring.

In de installatietechniek van CV ketels worden veel rookgastesters gebruikt. maar ook bij het afregelen van motoren bij auto’s en in de scheepvaart. De rookgastester geeft dan bepaalde waarden weer waarmee dan de motor of Cv-ketel wordt afgeregeld. Deze meters moeten dan ook zuiver en duidelijk zijn. Kalibratie Centrum Nederland BV kalibreert deze gasdetectie middelen en heeft daar al veel ervaring mee opgebouwd. De single gastester of de meerdere gastesters die vaak op de petrochemische terreinen voorkomen zijn veelgevraagde middelen en beschermen de mens voor gevaren. Als deze meters onbetrouwbaar zijn, dan is er sprake van levensgevaar. Met kalibreren is dus niet te spotten.

Kalibreren van gasdetectie middelen is eigenlijk het vergelijken van een meetmiddel met een internationale standaard om de nauwkeurigheid vast te stellen. Kalibratie Centrum Nederland gebruikt hiervoor o.a. gecertificeerde kalibratiegassen. De te kalibreren apparatuur wordt vergeleken met een door VSL (voorheen NMI) gecertificeerd gas. De testresultaten worden vermeld op een certificaat.

Hoe werkt het kalibreren van Gasdetectie middelen?

Wij werken volgens ISO9001 en bij binnenkomst wordt het item eerst ingeboekt en uniek genummerd. In ons software systeem TB-Plus wordt een order aangemaakt om het hele traject te volgen, van binnenkomst tot de factuur. Bij het kalibreren van een gasdetectie middel zal deze eerst op temperatuur moeten komen alvorens de kalibratie kan worden begonnen. Alle gegevens worden genoteerd, van de omgevingstemperatuur tot de relatieve vochtigheid. Daarna wordt de werkinstructie erbij gezocht en de fabrieksspecificaties. Pas dan kan de echte kalibratie beginnen waarbij het gasdetectie middel wordt vergeleken met de hogere meetstandaard. Als alle gegevens zijn geregistreerd dan wordt het certificaat via de site zichtbaar gemaakt. www.kalibratiecentrum.nl.

Kalibreren van meetmiddelen? Bel Kalibratie Centrum Nederland! 085-2220500

Kalibreren van
Meetmiddelen?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bel onsMail ons